Teaterforening og vedtægter

Teaterforening og vedtægter

Det er som udgangspunkt ikke nødvendigt at have en teaterforening eller et CVR-nummer for at kunne søge penge hos Statens Kunstfond. Man kan godt søge i sit eget CPR-nummer, men man skal være opmærksom på, at beløbet indberettes, således at det bliver beskattet. Søger man private fonde, stiller flere krav om at man har CVR-nummer. Det kan derfor være godt at have sin egen teaterforening, således at man ikke blander sin privatøkonomi sammen med sine tilskud og sit kunstneriske virke.

Center for Frivilligt Socialt Arbejde har en rigtig god guide til, hvordan man starter en forening. Den giver gode forklaringer på, hvad man skal gøre i hvilken rækkefølge. Klik her for at læse mere.


Organisering: CVR, CPR eller forening?

Hvordan organiserer og professionaliserer man sig bedst som enkeltkunstner eller kompagni?

Herunder finder du 6 korte videoer, hvor advokat Diana Sloth Nielsen fra DLA Piper og administrator Erling Larsen gennemgår de mest anvendte modeller, når man konstituerer sig som professionel scenekunstner. Hvilke krav, fordele og ulemper, er der ved de forskellige modeller i forhold til organisering, regulering, beskatning og administration?

Materialet er fra webinaret ‘Organisering og professionalisering af små teatergrupper og kompagnier’, som blev arrangeret i et samarbejde mellem Performing Arts Platform, Projektcentret i Dansehallerne og Udviklingsplatformen for Scenekunst i december 2020.

Se videoer herunder

Intro: Hvilken vej ønsker du at gå?

 

Selvstændig med CPR-nummer:

 

Personligt drevet virksomhed med CVR-nummer:

 

Almennyttig forening / Teaterforening:

 

Selvejende institution:

 

Kapitalselskaber – f.eks. ApS og A/S: