What’s Cooking?

WHAT’S COOKING?

AKTIVE RELATIONER MELLEM SCENEKUNSTNERE

Performing Arts Platform inviterede 12 udvalgte scenekunstnere på et 2-dages betalt arbejdsophold i Aarhus fra d. 1.-3. september 2021 i forbindelse med Aarhus Festuge. På baggrund af en ansøgningsrunde matchede vi 6 Aarhus-baserede scenekunstnere med 6 scenekunstnere fra andre steder i landet, for at skabe nye relationer på tværs af landet – og for at undersøge værdien af ”den gode relation” blandt aktører i scenekunstbranchen.

Hvilke ingredienser udgør den gode relation mellem en selvproducerende kunstner og en etableret institution? Hvordan indleder man en professionel samtale, hvor man først og fremmest mødes som mennesker? Hvilken rolle spiller dine kolleger for dit kunstneriske virke? What’s cooking? er et nyt koncept, som forsøger at sætte fokus på disse og mange andre spørgsmål, der knytter sig til dét at navigere i aktive relationer som skabende eller selvproducerende kunstner.

De 12 deltagende kunstnere var:

Maja Ejrnæs, Rebekah Caputo, Yael Gaathon, Marie Hallager, Sanna Blennow, Ofer Ravid, My Grönholdt, Mirko Guido, Annika Kompart, Mette Aakjær, Nina Tind og Naja Lee Jensen.

De to dage bød på workshops og faciliterede samtaler om det skabende eller selvproducerende kunstnerskab, et møde med tre lokale teaterchefer, et risotto-kursus hos en gastronomisk ballademager, en lydvandring og en urpremiere – alt imens de 12 kunstnere lærte hinanden at kende på kryds og tværs.

Projektet er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst samt af midler fra Performing Arts Platforms driftsbevilling fra Aarhus Kommune. Programmet er udviklet i samarbejde med Aarhus Festuge, Bora Bora – Dans og Visuelt Teater, Gastro & Vino, Teater Svalegangen, Art of Listening, Teater Fluks m.fl.