What’s Cooking 2021

WHAT’S COOKING?

PILOTPROJEKT OM AKTIVE RELATIONER I SCENEKUNSTEN

Fra 1.-3. september 2021 afholdt Performing Arts Platform pilotprojektet What’s Cooking? Her havde vi inviteret 6 Aarhus-baserede scenekunstnere og 6 udenbys scenekunstnere på et 2-dages betalt arbejdsophold i Aarhus under Aarhus Festuge med henblik på at skabe nye relationer på tværs af landet – og undersøge værdien af ”den gode relation” blandt aktører i scenekunstbranchen.

De 12 deltagende scenekunstnere var: performance-antropolog Maja Ejrnæs, dukketeater-skaber Rebekah Caputo, Butoh-danser/iscenesætter Yael Gaathon, dansekunstner Marie Hallager, koreograf Sanna Blennow, instruktør Ofer Ravid, koreograf My Grönholdt, koreograf Mirko Guido, iscenesætter Mette Aakjær, koreograf Annika Kompart, lydkunster/performer Nina Tind og visuel kunstner Naja Lee Jensen.

De to dage bød bl.a. på en kort workshop med Sara Topsøe-Jensen fra Art of Listening, et 2-timers møde/eksperiment med tre lokale teaterchefer, en lydvandring og efterfølgende dialog med Teater Fluks, samt et risotto-kursus hos en gastronomisk ballademager – alt sammen krydret med meningsfyldte spørgsmål og gode samtaler omkring det selvproducerende kunstnerskab.

”For mig har What’s Cooking? ramt ned i et underprioriteret og underbelyst behov for at finde fællesskab og sparring på en platform hvor vi ikke skal præstere eller konkurrere. Jeg tror at der gennem lignende tiltag ville kunne skabes, ikke bare bedre betingelser for et miljø hvor mange af os tit føler os isolerede og alene, men også potentielt interessante nye samarbejder og ny kunst på tværs af discipliner og lokaliteter.” – Marie Hallager, deltager i pilotprojektet 2021.

På baggrund af erfaringerne og de mange gode tilbagemeldinger på pilotprojektet, ønsker vi at videreudvikle konceptet, så vi kan tilbyde What’s Cooking? igen i 2022. Projektet ligger i direkte forlængelse af vores vision om at understøtte udviklingsprocesser i scenekunstmiljøet, arbejde med kompetenceudvikling, og skabe et professionelt og fagligt stærkt mødested for scenekunstens aktører.

Pilotprojektet var støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst. Programmet blev udviklet i et generøst samarbejde med Aarhus Festuge, Bora Bora – Dans og Visuelt Teater, Gastro & Vino, Teater Svalegangen, Art of Listening, Teater Fluks m.fl.