Tanzmesse 2020

Tanzmesse 2020

Opdatering:

På grund af corona-virus er Tanzmesse i august 2020 aflyst. På siden her er de informationer, der ledte op til den aflyste begivenhed.


Performing Arts Platform er af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst udvalgt til at være operatør på den danske del af Statens Kunstfonds internationale satsning på dans på Tanzmesse, som er en lukket fagmesse for dans og koreografi, der foregår hver andet år i Düsseldorf i Tyskland.

Tanzmesse finder sted 26. – 30. august 2020, og den fungerer som markedsplads, netværks- og festivalplatform, hvor dansekompagnier, agenturer og nationale repræsentationer har opstillet stande, der bliver besøgt af festivalarrangører, scener, opkøbere, koreografer, producenter og managers.

Performing Arts Platform vil stå for den praktiske del af aktiviteterne på den danske fælles stand og også bemande standen på Tanzmesse sammen med de danske deltagere. Det er Projektstøtteudvalget for Scenekunst, der udvælger de endelige deltagere på standen. 

Tilmelding til deltagelse på messe samt materiale til præsentationskatalog
Som tidligere år har der været tilmelding til den fælles stand – fristen for at søge er overskredet – det var 15. marts 2020.

Præsentationskatalog
Kunstfonden producerer et præsentationskatalog med koreografer og kompagnier i Danmark for at promovere dansk dans over for udlandet. Katalogen vil blive brugt på Tanzmesse i Düsseldorf samt i andre forbindelser, f.eks. på CINARS i Montreal i Canada i november 2020.

Kataloget vil på linje med tidligere år give mulighed for et dobbeltopslag til hver kompagni/koreograf og vil som noget nyt i 2020 desuden indeholde afsnit med oplistning af faciliterende muligheder, scener/venues, festivaler og residencies i Danmark.

Hvis du er koreograf, eller I er et dansekompagni, som har modtaget produktionsstøtte fra Projektstøtteudvalget for Scenekunst inden for de sidste 3 år, kan I komme med i kataloget. Det er ikke et krav, at koreografen eller kompagniet selv er til stede på Tanzmesse.

Egen stand på Tanzmesse
Kompagnier, grupper og koreografer, der ønsker egen stand på Tanzmesse skal booke og betale via Tanzmesse hjemmeside. Såfremt man ønsker at have sin stand i nærheden af den danske fælles stand, kan dette med fordel koordinere med såvel Tanzmesse som Performing Arts Platform. Selv om man ikke er med på den danske fælles stand kan man godt være med i præsentationskataloget.

Læs mere om Tanzmesse og generelt om det internationale arbejde på scenekunstområdet, som Statens Kunstfond satser på i den forbindelse på deres hjemmeside.

Læs mere om Tanzmesse på deres egen hjemmeside her.

Har du spørgsmål eller andet, er du velkommen til at kontakte Jens Christian Jensen på jcj@theplatform.dk, telefon 30 53 10 35.

Tanzmesse 2018

I forbindelse med Tanzmesse i 2018 blev der produceret præsentationsbogen Danish Dance Performances.
Der er link til bogen her.

Til venstre her er billeder fra den danske fælles stand på Tanzmesse i 2018.

Designet til såvel stand som præsentationsbog blev lavet af Studio Claus Due.