Mentorprogram 2019-2020

Mentorprogram 2019-2020

Med støtte fra Den Jyske Kunstfond er Performing Arts Platform stolte af at kunne præsentere et nyt mentorprogram, som løber fra september 2019 til foråret 2020.

Mentorprogrammet består af 2 klynger med henholdsvis kultur- og kommunikationskonsulent, producent og cand.mag Hannah Oxenvad Svarrer – og den iværksættende historiefortæller og galleriejer Mads Fredberg som de to mentorer. 

 

8 udvalgte mentees

Efter et open call har vi fundet 2 x 4 mentees inden for feltet af selvproducerende scenekunstnere og kreative iværksættere i begyndelsen af deres karriere. Mentors rolle er at facilitere og understøtte en læring på tværs blandt de 4 mentees; og samarbejdet mellem kunstnere og iværksættere vil også være med til at kunne inspirere de enkelte til nye veje at tænke og arbejde. De 8 mentees, vi har valgt er:

Emil Rosendahl
Emil har en årrække bevæget sig indenfor magiens kunstform og har arbejdet med trylleri og tankelæsning Derudover har Emil deltaget i dramatikerlab på Katapult og samarbejdet med Off the Record på Svalegangen.

 

 

Emma Hovmøller Buhrkal
Emma er cand.mag. i dramaturgi med speciale ledelsesstrategier til kreative processer i teatret – med fokus på medejerskab. Hun har bl.a. arbejdet som instruktørassistent, dramaturg, instruktør samt projektleder, hvor hun var med til at lave eventet “Gør Black Friday Grøn”. Derudover har hun senest været facilitator på borgernes kreative processer i forbindelse med forestillingen “Nytårsaften” på Teater Momentum. 

 
Jakob Havmøller Sørensen
Jakob er uddannet multimedie-animator fra 3D College Danmark og TV 2.
Idag er han selvstændig og producerer primært reklamefilm og musikvideoer
 
 
 
 
 

Julie Kaja Prezebe
Julie er uddannet fra Filmskolen i Aarhus Multiplatform Storytelling and Production og gået på Performers House i Silkeborg samt Skuespillerskolen Ophelia i København. Julie har været kunstner og filminstruktør på udstillingen Too Burlesque på Kvindemuseet i Aarhus og arbejdede under Aarhus Kulturhovedstad 2017 på forskellige projekter.

 
 
Maj Rafferty
Maj Rafferty er uddannet i dramaturgi fra Aarhus Universitet. Hun har igennem sin studietid været på udveksling ved Freie Universität Berlin samt studeret på Goldsmiths University of London. Maj har i mange år beskæftiget sig med forskellige film og teater produktioner, og været en del af flere eksperiementerende kunst/medie/teater kollektiver, blandt andet video-gruppen NaturalPsychoBitches.
 
 

Pernille Randrup
Pernille skriver. Og hun optræder med det, hun har skrevet. Som Poet. Nogle gange udklædt. Nogle gange med en guitar. Nogle gange går hun rundt blandt publikum. Nogle gange råber hun pludseligt. Nogle gange hvisker hun én i øret. Pernille kalder sig performancepoet og det hun laver for poetry performance.

 

Scarlet Blixen – the femme fatale disguised as a showgirl!
Scarlet Blixen (Christinna Færch Svensson) er en af Danmarks førende burlesque performere med base i Aarhus. Hun er internationalt anerkendt og har mere end ti års samlet erfaring som danser, foredragsholder og professionel showgirl. Scarlet har desuden en mangeårig akademisk baggrund i bl.a. kønsforskning og female empowerment,  hvilket præger hendes tilgang til burlesque som kunstnerisk udtryk. 

 

Tam Vibberstoft
Tam arbejder som kunstner, filmskaber, komponist, fotograf og performer. Tam har uddannelse fra Hogeschool voor de Kunsten i Utrecht og arbejder i øjeblikket med tværdisciplinære projekter, bl.a. performanceværket Færøfejring, udgiver egne sange og musikvideoer under navnet TAMSI samt performer som rengøringsdamen KunstneRen.

 


Opstarts- og afslutningsmøder

Mentorprogrammet vil have et samlet opstarts- og afslutningsmøde for alle deltagerne, og umiddelbart efter afslutningsmødet i foråret 2020 vil vi lave en videndeling med præsentation af resultatet ved et offentligt arrangement for scenekunstmiljøet i Aarhus samt andre interesserede. Mellem de to møder aftaler de to klynger af mentorer og mentees hver for sig et antal sessions.

På opstartsmødet torsdag den 19. september 2019 mødte alle hinanden og arbejdede sammen – kompetencer og styrker blev klarlagt og uddybet – og vi fik gennemgået de forskellige modeller og planer for forløbet. Det blev fra starten meget tydeligt, hvordan ideen om at lave sparring i grupper mellem mentees med forskellig baggrund har et stort potentiale. Vi glæder os rigtig meget til at følge processen videre.

Som vores facilitator og sparringspartner i programmet har vi valgt Peter Gran Boesen, cand.mag. i oplevelsesøkonomi samt partner og konsulent i Urban Goods. Peter vil facilitere de fælles møder og i øvrigt væres øjet udefra for at sikrer den gode proces.
Læs mere om Peter her.


Baggrund og tidligere erfaring

I Performing Arts Platform har vi erfaringer med facilitering og har på forskellig vis deltaget i projekter: Charlotte Mors har været med til at udvikle ART HACK og Jens Christian Jensen har været skabende partner på det omtalte Nordic Circle of Artistic Management, da han var ansat i Projektcentret i Dansehallerne 2011-2018. Det er disse erfaringer, vi tager med ind i mentorprogrammet.

Mentorprogrammet er støttet af Den Jyske Kunstfond samt af midler fra vores driftsbevilling fra Aarhus Kommune.