Premierekalender

15. august 2018
 • Revolution // Åbne Scene

  15. august 2018

  Finanskrise. Økonomisk krise. Politisk krise. Værdikrise. Befolkningskrise. Flygtningekrise. Energikrise. Klimakrise. Vi lever i krisernes tidsalder. Mere end nogensinde er der behov for radikale løsninger på de store udfordringer. Ja, mon ikke der kort og godt skal en revolution til!

  Læs mere

  ***
22. august 2018
 • Passageren // Den Jyske Opera

  22. august 2018

  Mieczyslaw Weinbergs opera Passageren fik sin uropførelse i 2010 – mere end fyrre år efter at den var blevet komponeret – og nu bliver den kaldt ét af det 20. århundredes mesterværker. Siden uropførelsen er operaen blevet opført bl.a. i London, New York og Frankfurt for et både entusiastisk og dybt berørt publikum. Efter hele Weinbergs familie blev myrdet under holocaust, ønskede han at skrive et værk, som omhandlede krigens gru og samtidig viste hans stærke tro på, at friheden, retfærdigheden og menneskeligheden vil sejre til sidst. Weinberg fandt sit perfekte operaemne i Zofia Posmysz’ selvbiografiske roman, der skildrer hendes oplevelser som fange i Auschwitz.

  Læs mere

  ***
29. august 2018
 • Trickster - made you look // Bora Bora

  29. august 2018

  En rejse igennem sang, levende musik og afro-cubansk dans fusioneret med mellemøstlige elementer. Splittet mellem ’fremmed’ og ’dansk’ kultur er Tricksteren i konstant bevægelse - mellem smerte, empati, optimisme og eufori.

  Med "Trickster – made you look" udfordrer den cubanske danser Aline Sánchez Rodriguez og den iranske sanger Samara Bahrami hinanden, deres medspillende musikere og publikum i en komposition af musik, bevægelse, drama og improvisation.

  Læs mere

  ***