Kalender

30. maj 2017
 • Bevægelsesatelier med og om DANS

  30. maj 2017 @ 18:30 - 20:30
  Studioet ved Performing Arts Platform, Frederiks Allé 20B, 8000 Aarhus C

  Bevægelsesatelier med og om DANS
  ved dadadans & Helle Bach
  ... for dig, der kunne tænke sig at dykke dybere ind i din krop og dansen ved at prøve selv at komme på gulvet - eller blot mærke glæden i kroppen, der rører sig. Atelieret er for alle - fra bevægelsesnovicer til garvede.
  dadadans & Helle Bach åbner i samarbejde med Bora Bora for en ny sæson med start d. 3 januar 2017.

  Tilmelding og info på dadadans@dadadans.dk - eller Helle Bach på : 2814 7313

  Læs mere her

  ***
31. maj 2017
 • Morgenbriefing med Pia Buchardt og Peter Studstrup, Aarhus2017

  31. maj 2017 @ 8:30 - 9:30
  Performing Arts Platform, Frederiks Allé 20B, 2, 8000 Aarhus C, Danmark

  Pia Buchardt og Peter Studstrup fra Aarhus 2017 fortæller om Little Rebellions festivalen.
  Little Rebellions er Aarhus 2017's festival for site specifik performance. I to uger i august vil gader, trapper, parker, kældre, rum, stræder og sideveje i Aarhus sprudle af uventede events, optrædener og kunsthappenings. Opera, kunst, dans, installationer, teater, bysafarier og besynderlig dyrelignende opførsel vil alt sammen indgå i dette både lokale og internationale opbud af værker skabt af enkeltpersoner og små ensembler. Til festivalen kan du opleve: Egle Budvytyte (Lit), Public Movement (Israel), Other Spaces (Finland), Secret Hotel, Seachange Theatre, Teater Fluks, Urban Substitution, Tina Andersen, DanceOmatic, opera i opgangen, Troels Primdahl og Carte Blanche.
  Little Rebellions ligger op til Festugen 2017.

  Tilmelding

  ***
7. juni 2017
 • Morgenbriefing holder ferie

  7. juni 2017

  ***
 

Lederen – Maj 2017

 

Vi møder den på mange forskellige steder, i mange formater, og den tilbyder både store og små perspektiver til alle, som enten opsøger – eller tilfældigt møder – den. Scenekunsten.

Fælles for de fleste af disse møder er, at de sker på baggrund af en kulturpolitisk styret økonomisk investering i kulturlivet. En investering som ofte diskuteres ud fra devisen: Er den nødvendig? Bruges der for mange penge – eller er investeringen for lille? Har vi som samfund råd til at ”kaste penge efter kultur”? Har vi som samfund råd til at lade være med at investere i kultur?

Denne diskussion er slet ikke uvæsentlig, men vi oplever ofte , at den har svært ved at ”rumme” scenekunstens komplekse værdiskabelse, at den kommer til at stille regnestykket lidt for simpelt op.

Når der investeres penge i scenekunst modsvares denne investering af en mangfoldig værdiskabelse af forskellig ”valuta” , både i form af den kunst, der skabes, oplevelserne, indsigten og perspektiverne for publikummer og deltagere – men også i form af de mange samarbejdsprocesser og den grundforskning som en scenekunstproduktion igangsætter.

De færreste er opmærksomme på, hvor stor en investering og udfordring af kræfter, af dybt kompetente og engagerede mennesker og af mange forskellige specialiserede fagligheder, der er involveret, når en scenekunstnerisk oplevelse skabes og gøres tilgængelig for publikum og/eller deltagere. Og ikke mindre væsentligt, hvor meget udvikling, udbytte og merværdi alt dette afstedkommer på mange niveauer.

Lad os dele lidt flere af de mange forskellige – ofte overraskende og imponerende – ”fun facts” bag de scenekunstneriske oplevelser så vi kan få synliggjort grundforskningens rækkevidde: Hvor mange involverede fagligheder? Hvor mange ingeniørberegninger, skulle der til, før publikum kunne få adgang? Hvad var den mest uløselige opgave, som alligevel fandt en innovativ løsning? Hvor mange blå mærker? Hvor mange myrer er indfanget (og sluppet fri igen)? Hvilke aktiviteter omkring produktionen overraskede med at bidrage til den kunstneriske proces? Hvilket møde med en autoritet var den største overraskelse?

 

Der er helt sikkert nok overraskende facts at fortælle om 😉

Charlotte og Kasper

 

Project

connections website-08

 

Faste events

 

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev