Velkommen til Performing Arts Platforms nyredigerede hjemmeside

Her på siden kan du læse om platformen, historien samt de forskellige ledere, der er skrevet. Derudover har vi lagt en del resurser ud på siden, hvor du kan orientere dig i budgetter, fondsoversigt og andre ting. Vi har lavet en samlet aktivitets- og premierekalender samt oversigt over morgenbriefings og andre aktiviteter. Endelig har vi en oversigt over de projekter, vi er involverede i.


Projekter og aktiviteter

Open Call for Connections 3.0, joint residencies for professional emerging choreographers
Performing Arts Platform is pleased to announce an open call for three joint residencies in Aarhus/Central Denmark Region during autumn 2019. The program is open to professional emerging choreographers based in Denmark in a joint residency with a choreographer based abroad. Throughout your joint residency you commit to assist, push, inspire and challenge each other artistically – and to explore the potential for future collaboration or production in Aarhus and the region.
Team up and submit your joint application by March 1st2019
Further info: www.theplatform.dk/projekter/connections/


Hver onsdag afholder vi Morgenbriefings. Læs here her om de kommende og allerede afholdte arrangementer.

Nyheder

Morgenbriefing 20. februar med Esther Wrobel

Esther Wrobel har gennem en årrække som kunstner arbejdet med ny-cirkus og vertikal dans.

I et sirligt og komplekst balancesystem med snore, veksler og taljer hænger hun og bevæger sig frem og tilbage som et pendul. Hun udforsker øjeblikket, dets begrænsninger og muligheder. Esther vil sammen med komponisten og musikeren Camilla Barratt-Due fortælle om det kunstneriske udtryk vertikal dans, og hvad det er, det kan – også set i forhold til alm dans og nycirkus.

Kom til Morgenbriefing og mød hende i en snak med holdet bag forestillingen Myopic Time, som spiller på Bora Bora 20. og 21. februar kl. 19.30. Læs mere om forestillingen her.

Deltagelse i morgenbriefing – inklusiv morgenmad – er GRATIS – men din FORHÅNDSTILMELDING er vigtig, for at vi kan lave den rette mængde morgenmad
Benyt dette billetlink for at tilmelde dig.

Scenekunstens priser uddelt

Efter afstemning blandt 3 nominerede forestillinger, valgte publikum Årets forestilling 2018, som blev Den jyske Operas opsætning af Passageren – instrueret af Philipp Kochheim. Lene Juul Langballe var til stede og modtog prisen.

Juryen, der indstillede forestillingen skrev bl.a.: ”Et dramatisk og filosofisk påtrængende emne sat i moderne effektfuld og inddragende musik af Mieczyslaw Weinberg. Operaen kræver, at man følger med i det konglomerat af informationer, stemninger, sprog og ikke mindst fortielser, som væves sikkert sammen til en fortælling, der fængsler fra ouverturens første tone til sangernes sidste konfrontation på scenen.”

Prisen for årets APPLAUS 2018 gik til Andreas Constantinou og hans GENDERhouse Festival. Andreas gjorde med sin festival Aarhus pink sidste efterår og satte byen på det kunstneriske land- og verdenskort som en by, der kan rumme – og rummer – queer kunst og scenekunst af og med kunstnere, som vover at gå nye veje.

Priserne blev uddelt ved arrangement afholdt af Performing Arts Platform fredag den 25. januar 2019 i forbindelse med afholdelse af årets nytårskur.

Læs mere her om priserne samt om den nye pris, Årets Pinspot, der blev givet til Scenekunsthus Aarhus.

Læs her artikel på stiften.dk om priserne og arrangementet.