Velkommen til Performing Arts Platform

På vores hjemmeside kan du læse om platformen, bestyrelsen og historien, og finde forskellige dokumenter, såsom vores aftale med Aarhus Kommune og årsregnskaber. Derudover har vi lagt en del resurser ud på siden, hvor du kan orientere dig i budgetter, fondsoversigt og andre ting, ligesom vi beskriver de forskellige aktiviteter, vi er involverede i, bl.a. vores ugentlige morgenbriefings.


 

 


Performing Arts Platform er støttet med en driftsbevilling fra Aarhus Kommune

Aktuelt

Forårskur og Scenekunstens Priser, 20. maj 16-18
Kom og vær med til en festlig, kollegial fejring, hvor vi hylder scenekunsten, hinanden og året der gik. Forårskuren er for alle, som er del af det aarhusianske scenekunstmiljø. Til forårskuren vil vi også løfte sløret for modtagerne af Scenekunstens Priser 2021.

Tilmeld dig forårskuren her.

Stem på Årets Forestilling 2021!
Juryen bag Scenekunstens Priser i Aarhus har nomineret 3 forestillinger til prisen for Årets Forestilling 2021 – og det er nu op til publikum at afgøre vinderen:
“My Undying Love” (Himherandit Productions), “Girls & Boys” (Aarhus Teater), “Inkognito Royal” (Den Jyske Opera). Læs juryens begrundelser her – og Stem på din favorit her inden d. 18. maj kl. 12.

 

Klimasalon#4 i Domen, 30. maj 14-16
Bæredygtig Scenekunst NU og Performing Arts Platform inviterer, sammen med Aarhus Kommunes Kulturforvaltning, til Klimasalon i Domen for alle byens mangeartede scenekunstaktører. Temaet er Partnerskaber i Scenekunstens Økosystem. Læs mere og tilmeld dig her.

 

Fernisering: Walking Landscapes Aarhus, 24. maj kl. 17
Metropolis – Københavns internationale teater inviterer til fernisering på DOKK1. Udstillingen dykker ned i Aarhus’ landskaber fortolket og transformeret gennem performanceprojektet “Walking Landscapes”, som fandt sted i Aarhus i efteråret. Læs mere og tilmeld dig her.

 

Morgenbriefings forår 2022
Hver onsdag morgen kan du få morgenmad med indhold på Performing Arts Platform. I foråret kan du bl.a. tage med på ekskursion til det nye Queer Arts Studios, du kan komme til morgenbriefing om IETM-netværket og vores planer for et IETM i Aarhus i 2023, eller møde koreograf Leslie Mannès til en snak om publikumsinteraktion og riter. Onsdag d. 11. maj er dedikeret til DANISH+, og 18. juni kan du få et strejf af Hollywood, når vi får besøg af skuespiller/coach Kirk Baltz. Følg med i vores nyhedsbrev og på facebook, hvor kommende morgenbriefings løbende lægges op. (foto: Laurie Diaz).

Feltarbejde – efterår 2022
Performing Arts Platform er til efteråret vært for to residency-forløb for professionelle, nyuddannede scenekunstnere, som får mulighed for at udforske det frie scenekunstfelt og afsøge potentialer for fremtidige samarbejder og evt. produktion i Aarhus. Læs mere om FELTARBEJDE her på hjemmesiden

 


Corona / COVID-19

I løbet af 2020 deltog vi i forskellige aktiviteter for at hjælpe scenekunstaktører inden for det frie felt i forbindelse med første COVID-19 bølge. Vi har bl.a. i samarbejde med Udviklingsplatformen for Scenekunst  samlet en del forskelligt materiale. Klik her for at læse mere. Vi henviser i øvrigt til Kulturministeriets hjemmeside, og deres CORONA-hotline tlf. 33 74 50 00 og corona@kum.dk.


Task force

ISCENE har interviewet Performing Arts Platforms Charlotte Mors, Egil Bjørnsen fra Udviklingsplatformen for Scenekunst samt Lene Bang, der har været med til at danne organisationen Scenekunstproducenter i Danmark, omkring tilblivelsen af task forcen. Læs artiklen her.