Velkommen til Performing Arts Platform

På vores hjemmeside kan du læse om platformen, bestyrelsen og historien, og finde forskellige dokumenter, såsom vores aftale med Aarhus Kommune og årsregnskaber. Derudover har vi lagt en del resurser ud på siden, hvor du kan orientere dig i budgetter, fondsoversigt og andre ting, ligesom vi beskriver de forskellige aktiviteter, vi er involverede i, bl.a. vores ugentlige morgenbriefings.


 

 


Performing Arts Platform er støttet med en driftsbevilling fra Aarhus Kommune

Aktuelt

22. september: Morgenbriefing med Lily Hunter Green.
Den tværdisciplinære kunstner Lily Hunter Green (UK) præsenterer sin omfattende kunstneriske research om bier og giver indblik i hendes arbejde med interaktive installationer. Hvad kan man lære af honningbier om social erkendelse, kollektiv levevis og økologisk balance? Læs mere og tilmeld dig her.
Foto: Lily Hunter Green/Silencing the Virus

 

1. – 3. september: Performing Arts Platform afholdt “What’s Cooking?” – et 2-dages betalt arbejdsophold for 6 Aarhus-baserede scenekunstnere og 6 udenbys scenekunstnere. De to dage bød på faciliterede samtaler om relationer i scenekunsten, et møde med lokale teaterchefer, et risotto-kursus hos en gastronomisk ballademager og en festlig urpremiere – alt imens deltagerne lærte hinanden at kende på kryds og tværs. Læs mere om projektet her.

 

24. august: Endelig fik vi mulighed for at samle scenekunstmiljøet til en festlig markering af Scenekunstens Priser. Det skete tirsdag eftermiddag på Filuren, hvor juryen bag Scenekunstens Priser overrakte prisen for hhv. Årets Forestilling, som gik til Mette Rønnes HOMAGE, og Årets Applaus; Teaterkontaktlærerne på de aarhusianske skoler. Læs reportage her. 

 

 


Scenekunstens Priser

Årets Forestilling 2020 blev “Homage” af Mette Rønne (producent: Kulturmarkt). Årets Applaus 2020 gik til Teaterkontaktlærerne på de aarhusianske skoler. Læs mere om årets uddelinger her.

 


Corona / COVID-19

Vi deltager i forskellige aktiviteter for at hjælpe scenekunstaktører inden for det frie felt i forbindelse med COVID-19. Vi har derfor – i samarbejde med Udviklingsplatformen for Scenekunst – samlet en del forskelligt materiale. Klik her for at læse mere. Vi henviser i øvrigt til Kulturministeriets hjemmeside, og deres CORONA-hotline tlf. 33 74 50 00 og corona@kum.dk.


Task force

ISCENE har interviewet Performing Arts Platforms Charlotte Mors, Egil Bjørnsen fra Udviklingsplatformen for Scenekunst samt Lene Bang, der har været med til at danne organisationen Scenekunstproducenter i Danmark, omkring tilblivelsen af task forcen. Læs artiklen her.