Kalender

18. januar 2017
 • Morgenbriefing - Signe og Jon

  18. januar 2017 @ 8:30 - 9:30
  Studio - Stub 3 - Platformen

  Signe Klejs & Jon R. Skulberg
  Hvordan arbejder man visuelt med video i 3D og det at have autentiske figurer på scenen?

  Aktuelt arbejder Jon R. Skulberg og Signe Klejs på forestillingen "Den 4. Morgen" - en forestilling om skabelse og genskabelse i 2 billeder, som har premiere på Bora Bora den 31. januar.

  Sammen skaber Jon og Signe en 3D video visualitet og menneskelig autencitet på scenen, som ikke ses så tit i Aarhus.

  De beskriver forestillingen helt kort sådan her: EN (gen)skabelsesberetning om os det senmoderne menneske. På scenen stævnes en præst, en kunstner og en transkvinde, Mødet overværes af en danser, og et barn fortæller.
  link

19. januar 2017
 • TorsdagsMorgenDans

  19. januar 2017 @ 8:30 - 9:00
  Performing Arts Platform, Frederiks Allé 20B, 2, 8000 Aarhus C, Danmark

  Tina Andersen inviterer til morgendans. Der er et lokale, fed musik og bevægelse.

  Det er gratis at deltage og bagefter kan du få en kop kaffe på kontoret.

21. januar 2017
 • VHS vs. Betamax - Teatret Svalegangen

  21. januar 2017 @ 16:00 - 17:30
  Teatret Svalegangen, Rosenkrantzgade 21, 8000 Århus C, Danmark

  Den første formatkri!
  Tag med tilbage til den første store formatkrig mellem den billige VHS-maskine og den finere Betamax-maskine.

  link

 

Lederen – Nyhedsbrev november 2016

Inspiration

Det er nu præcist ét år siden, at Danseværket og Aarhus Scenekunstcenter flyttede sammen i nye lokaler på Brobjergskolen.

Et år, der for os er kulmineret med en permanentgørelse af vores bevilling og dermed en konsolidering af hele grundlaget for vores formelle fusion og fremtidige eksistens.

Det er på denne baggrund vi nu tør offentliggøre vores strategiske residency-program  “Connections”, som pt. har et tre-årigt perspektiv. Et program der skal bidrage til udviklingen af dansen i Aarhus bl.a. ved at etablere netværk og forbindelseslinjer såvel internt – mellem dansekunstnere – som udad i forhold til andre kunstneriske, kreative miljøer og det omgivende samfund. I Aarhus har vi muligheder og faciliteter samt stærke netværk, gode evner for samarbejde på tværs samt en generelt åben og kunstnerisk nysgerrig tilgang. Alt dette vil vi gennem Connections gerne præsentere for – og dele med – flere dansekunstnere … såvel danske som internationale. Vi håber at aktiviteterne regi af Connections vil bidrage med inspiration til både dansen, scenekunstmiljøet og byen.

Og netop vores søgen efter inspiration sender os på flere internationale og nationale rejser i løbet af november, hvorfor I vil opleve, at vores kontor er lidt mere lukket end normalt – men bare rolig, der er fortsat morgenbriefing hver onsdag.

Først tager vi i regi af IETM til netværksmøde i Valencia, hvor vi i løbet af det fire dage lange møde vil dykke ned i scenekunstens muligheder for at præge verden i en mere bæredygtig retning, og samtidig tager vi temperaturen på scenekunstens tilstand gennem en række workshops. Der bliver også rig mulighed for at opleve en masse scenekunst, netværke og søge partnere til fremtidens projekter.

Straks derefter til Bruxelles på en studietur, som regionens EU-kontor har inviteret på. En tur, hvor vi – sammen med gode kolleger fra regionens kulturlandskab – gerne skulle blive klogere på de muligheder, vi har for at sikre og påvirke “the legacy” af 2017-projektet. Derefter går turen til Montreal, hvor vi som en del af Cinars – syv dages salgsmesse for scenekunst – henter inspiration, netværk og muligheder med hjem til Aarhus.

Vi slutter måneden af lidt tættere på, hvor Performing Arts Platform også vil være at finde til Ice Hot i København, hvor vi ser frem til at møde det skandinaviske dansemiljø, netværke, hente inspiration og nyde en masse dans.

Vel hjemvendt fra landevejen skal vi i december – med bagagen fuld af gode ideer, gode kontakter og masser af ny energi – lægge den kommende sæsons planer.

Vi glæder os allerede til at dele de mange oplevelser med jer.

Charlotte og Kasper

 

Project

connections website-08

 

Faste events

Morgenbriefing

 

Beats ´n´ Breakfast

 

Kultursalon

 

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev