Velkommen til Performing Arts Platform

På vores hjemmeside kan du læse om platformen, bestyrelsen og historien, og finde forskellige dokumenter, såsom vores aftale med Aarhus Kommune og årsregnskaber. Derudover har vi lagt en del resurser ud på siden, hvor du kan orientere dig i budgetter, fondsoversigt og andre ting, ligesom vi beskriver de forskellige aktiviteter, vi er involverede i, bl.a. vores ugentlige morgenbriefings.


 

 


Performing Arts Platform er støttet med en driftsbevilling fra Aarhus Kommune

Aktuelt

Scenekunstens Priser 2021
Stort tillykke til modtagerne af Scenekunstens Priser i Aarhus! “Årets Applaus” gik til Niels Andersen og “Årets Forestilling” gik til “My Undying Love” af Himherandit Productions. Prisuddelingen fandt sted d. 20. maj til Performing Arts Platforms Forårskur. Læs mere om Scenekunstens Priser 2021 her, hvor du også finder juryens fulde motivation for nomineringer og tildelinger.

 

Klimasalon#4 i Domen
Mandag d. 30. maj inviterede Performing Arts Platform og Bæredygtig Scenekunst NU, sammen med Aarhus Kommunes Kulturforvaltning, til Klimasalon i Domen for alle byens mangeartede scenekunstaktører. Temaet var Partnerskaber i Scenekunstens Økosystem. En fantastisk eftermiddag med videndeling, inspiration og en stærk følelse af sammenhold i forhold til den grønne omstilling på tværs af vores branche. Læs mere her.

Talking Landscapes, 17.-19. juni 2022
TALKING LANDSCAPES er et omrejsende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, omverdenen og naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab. På en række unikke lokationer, der favner et broget landskab præget af skønhed, historie og kultur, inviterer vi jer til samtaler om samtiden for at forestille os – og måske skabe – en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur. Arr. Metropolis. Læs mere og tilmeld dig her.

Udstilling: Walking Landscapes Aarhus, 24. maj -15. juni
Metropolis – Københavns internationale teater har i disse dage en udstilling på DOKK1 i Aarhus. Udstillingen dykker ned i Aarhus’ landskaber fortolket og transformeret gennem performanceprojektet “Walking Landscapes”, som fandt sted i Aarhus i efteråret. Læs mere her.

 

Morgenbriefings vender tilbage i august
Denne sæsons ugentlige morgenbriefings har budt på alt lige fra ud-af-huset ekskursion til det nye Queer Arts Studios, til morgenbriefing om IETM-netværket, koreograf Leslie Mannès til en snak om publikumsinteraktion og riter, DANISH+, og et strejf af Hollywood, da vi fik besøg af skuespiller/coach Kirk Baltz. Morgenbriefings holder kaffepause – men vender stærkt tilbage i august. Følg med i vores nyhedsbrev og på facebook, hvor kommende morgenbriefings løbende lægges op. (foto: Laurie Diaz).

Feltarbejde – efterår 2022
Performing Arts Platform er til efteråret vært for to residency-forløb for professionelle, nyuddannede scenekunstnere, som får mulighed for at udforske det frie scenekunstfelt og afsøge potentialer for fremtidige samarbejder og evt. produktion i Aarhus. Læs mere om FELTARBEJDE her på hjemmesiden

 


Corona / COVID-19

I løbet af 2020 deltog vi i forskellige aktiviteter for at hjælpe scenekunstaktører inden for det frie felt i forbindelse med første COVID-19 bølge. Vi har bl.a. i samarbejde med Udviklingsplatformen for Scenekunst  samlet en del forskelligt materiale. Klik her for at læse mere. Vi henviser i øvrigt til Kulturministeriets hjemmeside, og deres CORONA-hotline tlf. 33 74 50 00 og corona@kum.dk.


Task force

ISCENE har interviewet Performing Arts Platforms Charlotte Mors, Egil Bjørnsen fra Udviklingsplatformen for Scenekunst samt Lene Bang, der har været med til at danne organisationen Scenekunstproducenter i Danmark, omkring tilblivelsen af task forcen. Læs artiklen her.