Velkommen til Performing Arts Platforms nyredigerede hjemmeside

Her på siden kan du læse om platformen, historien samt de forskellige ledere, der er skrevet. Derudover har vi lagt en del resurser ud på siden, hvor du kan orientere dig i budgetter, fondsoversigt og andre ting. Vi har lavet en samlet aktivitets- og premierekalender samt oversigt over morgenbriefings og andre aktiviteter. Endelig har vi en oversigt over de projekter, vi er involverede i.


Projekter og aktiviteter

Hver onsdag afholder vi Morgenbriefings. Læs here her om de kommende og allerede afholdte arrangementer.


Nyheder

Valg af nyt bestyrelsesmedlem 2019

I 2019 indbyder Performing Arts Platform brugerne/profesionelle scenekunstaktører med tilknytning til Aarhus til at udpege et nyt bestyrelsesmedlem – og i den forbindelse har vi udarbejdet en procedure samt tidsplan for dette. Klik her for at læse det.


Tværæstetisk ansøgningsworkshop 2. april

Aarhus Litteraturcenter, Aarhus Billedkunstcenter, Fonden Filmtalent samt Performing Arts Platform inviterer til den første af en række workshops rettet mod selvproducerende kunstnere, som arbejder professionelt inden for de forskellige kunstarter.

Første workshop finder sted tirsdag den 2. april 2019 kl. 10-14 på Performing Arts Platform, Valdemarsgade 1G.

Vi giver mulighed for, at man kan fortælle om sin kunstneriske ide og modtage sparring og feed-back fra arrangørerne og de øvrige deltagere – og der vil være oplæg om Kunstrådet, hvor Kasper Daugaard Poulsen kommer og fortæller om arbejdet med at læse ansøgninger og giver støttegivers perspektiv på Den gode ansøgning.

Læs mere om workshoppen her, hvor der også er link til tilmelding.


Scenekunstens priser uddelt

Efter afstemning blandt 3 nominerede forestillinger, valgte publikum Årets forestilling 2018, som blev Den jyske Operas opsætning af Passageren – instrueret af Philipp Kochheim. Lene Juul Langballe var til stede og modtog prisen.

Juryen, der indstillede forestillingen skrev bl.a.: ”Et dramatisk og filosofisk påtrængende emne sat i moderne effektfuld og inddragende musik af Mieczyslaw Weinberg. Operaen kræver, at man følger med i det konglomerat af informationer, stemninger, sprog og ikke mindst fortielser, som væves sikkert sammen til en fortælling, der fængsler fra ouverturens første tone til sangernes sidste konfrontation på scenen.”

Prisen for årets APPLAUS 2018 gik til Andreas Constantinou og hans GENDERhouse Festival. Andreas gjorde med sin festival Aarhus pink sidste efterår og satte byen på det kunstneriske land- og verdenskort som en by, der kan rumme – og rummer – queer kunst og scenekunst af og med kunstnere, som vover at gå nye veje.

Priserne blev uddelt ved arrangement afholdt af Performing Arts Platform fredag den 25. januar 2019 i forbindelse med afholdelse af årets nytårskur.

Læs mere her om priserne samt om den nye pris, Årets Pinspot, der blev givet til Scenekunsthus Aarhus.

Læs her artikel på stiften.dk om priserne og arrangementet.