Morgenbriefing

Morgenmad med indhold! I afslappede rammer inviterer Performing Arts Platform til dialog om forskellige emner. Morgenbriefingen vil, foruden et kort oplæg fra en inviteret gæst, bestå af dialog og samtale med dertilhørende morgenbrød og kaffe/te. Briefingen giver således en god start på dagen, hvor de deltagende får mulighed for – sammen med morgenmaden – at få ny viden og holde sig ajour.

Briefing finder typisk sted onsdag morgener mellem 8.30 og 9.30 hos Performing Arts Platform, Brobjergskolen, Valdemarsgade 1G, bygning B, 1. tv. (opgangen med studioscenerne).

Mange af deltagerne kommer i sagens natur fast fra scenekunstmiljøet, men vore morgenbriefinger er i udgangspunktet åben for alle – og deltagerskaren “flytter sig” lidt afhængig af temaet. Efter oplæg har alle lov at “hænge ud” på Platformen for at spise færdig, få en ekstra kop kaffe, samtale og netværke efter lyst og behov.

Tilmelding skal ske via link på denne hjemmeside (ved den aktuelle briefing) eller via begivenheden på facebook – klik her for det.

Kommende briefings

20. februar 2019
Esther Wrobel har gennem en årrække som kunstner arbejdet med ny-cirkus og vertikal dans.

I et sirligt og komplekst balancesystem med snore, veksler og taljer hænger hun og bevæger sig frem og tilbage som et pendul. Hun udforsker øjeblikket, dets begrænsninger og muligheder. Esther vil sammen med komponisten og musikeren Camilla Barratt-Due fortælle om det kunstneriske udtryk vertikal dans, og hvad det er, det kan – også set i forhold til alm dans og nycirkus.

Kom til Morgenbriefing og mød hende i en snak med holdet bag forestillingen Myopic Time, som spiller på Bora Bora 20. og 21. februar kl. 19.30.

Myopic Time er lavet som danse performance og koncert som fungerer sideløbende. Komponisten/musikeren og koreografen/danseren arbejder sammen under det samme regelsæt og samme tidspres – for derved at udfolde et personligt sprog og en fælles relation til samme udfordring.
Læs mere om forestillingen her.

Deltagelse i morgenbriefing – inklusiv morgenmad – er GRATIS – men din FORHÅNDSTILMELDING er vigtig, for at vi kan lave den rette mængde morgenmad
Benyt dette billetlink for at tilmelde dig.

Afholdte briefings6. februar 2019
Vi inviterede den spanske danser og koreograf Daniel Mariblanca til at fortælle om sit arbejde og forestillingen “71Bodies 1Dance”, der spiller på Bora Bora den 6. og 7. februar 2019.

Forestillingen er en dybt personlig solo om (trans)kønsidentiteter. 71 kroppe fortolkes og præsenteres for at vise nye måder at værdsætte skønhed og skabe lyst og længsel på. Dansesoloen suppleres af både en kunstinstallation og en fotoudstilling.
 
Daniel Mariblanca er udover at være selvstændig koreograf også danser i Carte Blanche – det norske nationalkompagni for contemporary dance. Det århusianske publikum har tidligere kunnet opleve Daniel på Bora Bora i forestillingerne “The WOMANhouse” og “WOMAN”. En del af arbejdet med “71Bodies 1Dance” er foregået under et residency på Bora Bora Residency Centre.

30. januar 2019
Charlotte Aaby og Trine Sørensen fra Godsbanens Åbne Scene fortalte om stedet, dets udviklingsproces og skærpede profil samt om open call 1. april 2019 for at være på Åbne Scene i 2020. De vil svare på spørgsmål og inviterer til samtale om Åbne Scenes potentiale i fremtiden. 

Godsbanens Åbne Scene har siden 2012 fungeret som en åben scene med ambition om at være et spillested for frie scenekunstnere og øvrige kulturaktører fra ind- og udland. Og Åbne Scene har i sine første leveår præsenteret mange forskelligartede projekter og forestillinger. Med afsæt i den erfaring – og med god sparring fra en scenekunstfaglig tænketank – er Åbne Scene nu klar til at præsentere en skærpet profil. Åbne Scene vil i fremtiden være et risikovilligt, scenekunstnerisk arbejdsrum for projekter i det professionelle scenekunstfelt med fokus på udvikling, udveksling og vidensdeling. Projekterne kurateres på baggrund af et årligt open call – næste deadline er den 1. april 2019 til programmet for 2020.

Åbne Scene drives som et initiativ under Den Selvejende Institution Godsbanen og administrationen varetages i det daglige af Charlotte Aaby og Trine Sørensen, der begge har scenekunstfaglig baggrund.

Læs mere her om Åbne Scene på Godsbanen


23. januar 2019
Vi inviterede Kasper Egelund, Jeppe H. Nielsen samt Pernille Olesen til at fortælle om Bora Bora’s residency program. De har i øjeblikket åbent for ansøgninger til andet år af programmet. Fra i år er der mulighed for at lave én co-produktion med en dansk eller dansk baseret kunstner i forlængelse af programmet. De vil forklare kort om erfaringerne fra første år, om drømmene fremover og svarer gerne på eventuelle spørgsmål til den konkrete ansøgningsproces. Den Skotsk/Tyske kunstner Colette Sadler, der arbejder i residency-centret lige nu, fortæller om, hvad hun går og laver, og hvordan det er at være en del af programmet.
Læs mere om det på Bora-Bora’s hjemmeside her.


16. januar 2019
Koreografen Martin Forsberg har premiere på forestillingen UNTZ – UNTZ – UNTZ på Studio Scenen på Aarhus Teater torsdag den 17. januar 2019. I den forbindelse fortalte han sammen med producenten Marie Schulz og scenograf på forestillingen David Gehrt om ideen bag forestillingen samt om arbejdet med materiale og samarbejdet med Aarhus Teater.
Læs mere om forestillingen her.

Morgenbriefings 2018

28. november 2018
Stine Frandsen, Alicia Martucci og Lea Vendelboe Petersen fortalte om deres koreografiske residency-forløb på Åbne Scene, hvor de har været i 3 uger med deres projekt Hosting Paradox. Læs mere her om deres projekt.


21. november 2018
Sofa Dialogue on Immersive Performances
What is an immersive performance? Why choose a location outside the safe theatre space? This is an artistic dialogue hosted by Annika B. Lewis/Kassandra Production with special guests Andreas Constantinou/Himherandit Productions and Mette Aakjær/Wunderland.

Annika B. Lewis is currently working on the immersive performance HAPPINESS UNLTD in an abandoned store in the centre of Aarhus. It opens December 4th through December 9th. https://bora-bora.dk/en/forestilling/happiness-unltd/


14. november 2018
Mette Rønne Danielsen og “Kulturmarkt” besøgte os og benyttede lejligheden til at teste noget materiale til teaterforeningsseminaret med os – de kløgtige kollegaer 😉

Denne briefing vil således have et lidt anderledes format – hvor lige præcis din tilstedeværelse kan være lige præcis det, der er brug for.
Læs mere her om Mette Rønne og Kulturmarkt.


7. november 2018
Jens Christian Jensen startede som administrator og rådgiver på Performing Arts Platform 1. november – og han præsenterede sig selv på denne morgenbriefing. Derudover stillede han spørgsmål om fremtidens scenekunst i Aarhus – og skabte dialog og debat:

  • Hvilken rolle skal scenekunsten spille?
  • Hvad skal den?
  • Skal vi have et ”helt” miljø?
  • Hvad fungerer rigtig godt – og hvad kan forbedres?
  • Hvem har et ansvar?
  • Hvilken rolle spiller den selvproducerende Scenekunstner?

26. – 29. september 2019
Secret Hotel står bag symposiet EARTHBOUND, som udfolder sig i Aarhus og på Mols i dagene 26. til 29. september – een lang rejse gennem videnskab og kunst, med tre ‘hovedpersoner’: Dyr, mikrober og steder.

I denne forbindelse inviterer Performing Arts Platform – i samarbejde med symposiet EARTHBOUND – til morgenbriefings, tre dage i træk, som en del af programmet. Udover indsigt, dialog, samvær og god morgenmad tilbydes desuden yoga – i tidsrummet 8:00 – 8:30 – for de ekstra morgenfriske.

Morgenbriefings finder sted de følgende datoer:
ONSDAG DEN 26. SEPTEMBER 2018, 9:45 -10:45
Velkomst af Christine Fentz og Thomas Rosendal.

TORSDAG 27. SEPTEMBER 2018, 8:30 – 10:00
Oplæg af Bo Fritzbøger: Klimaets rolle i samfundsdebatten fra 60érne til nu.
Teaser af Esben Bjerggard: Busforlæsning – om det antropocæne.
Teaser af Angela Rawlings: Dagbogsnotater.

FRIDAG 28.september 2018, 8:30 – 09:50
Vel mødt til “A Quality Surprise”.

Sted: 
Foyeren, Kassernescenen, Aarhus Universitet,
Langelandsgade 139,
8000 Aarhus C.

Følg Secret Hotel her //
Læs Earthbound Symposium programmet her  // NB: P.t. alt UDSOLGT!